skip to Main Content
Sportpark 't Paradyske
VV Langezwaag JO9-1

VV Langezwaag JO9-1

In een nieuwe samenstelling van talentvolle voetballertjes zijn de mannen van de JO9-1 in september begonnen te trainen. Er werd besloten om twee maal in de week te trainen om tot optimale prestaties te komen. Met een zwaar vertegenwoordigde technische staf van 4 personen lagen de verwachtingen hoog. Met twee trainers op de maandag en twee andere trainers op de woensdag moesten we snel tot leuk voetbal komen. De eerste weken was het zwaar voor de mannetjes. Trainen op techniek, op passen en trappen, bal aannemen, binnenkant voet doorpassen en dribbelen. Ook nog op de goede voet aanspelen en naar de goede kleur spelen! Tja dat is toch ook saaaaaai. We willen alleen partijtje doen en op de goal knallen met de punt van de schoen en buitenkant voet, aldus de jongens.

Maar na een paar weken werd het al een echt team, met leuk spel, er werd overgespeeld, acties gemaakt  en leuke een- tweetjes. Steeds meer ouders, pakes en beppes kwamen op zaterdagochtend vroeg naar het voetbalveld en genoten van het plezier en de lol wat de spelers uitstralen.

Gelijk aan het begin van het seizoen werd de bekerpoule glansrijk doorstaan met ruime overwinningen. Daarna ging het ook in de competitie geweldig goed, veel goals en bij vlagen heel mooi spel. Het juichen werd steeds eigenwijzer en de praatjes in de pauze groter. De volgende bekerronde werd ook gewonnen, ja ja de bekerfinale komt dichterbij.

In de competitie werd ook nog steeds gewonnen. De prachtige match tegen Appelscha was de mooiste wedstrijd van de huidige seizoenshelft. Voor het eerst op achterstand komen tegen een sterke tegenstander was even wennen. Met strijd, inzet en passie werd er met pijn en moeite

met 4-5 gewonnen. Dat zijn fantastische wedstrijden waren de jongens veel van leren en ook meer van genieten dan van een 15-1 overwinning.

Zo werden de jongens ongeslagen kampioen en kwamen ze op 14 december nog een ronde verder in de beker met winst op Langweer. Na deze prachtige prestaties was het hoog tijd om een welverdiend feestje te bouwen. Het kampioenschap werd uitbundig gevierd in de kantine van Langezwaag met een sportmaaltijd (patat) en het was genieten tijdens de kampioensronde door het dorp met een echte gouden medaille om de nek. Met trots, voldoening en heel veel plezier kon iedereen tevreden naar huis. Geschiedenis hebben de voetballertjes geschreven en ze kunnen hun borst klaar maken voor een zwaardere competitie en de volgende bekerronde.

Als klap op de vuurpijl is dit team in voorzien van nieuwe shirts en coachjassen door sponsor Ten Hage Timmerwerk & Onderhoud. Jan bedankt!

Groeten van de trotse trainers Geeske, Bertus, Jurrit en Klaas Oeds.